Kryetari i Këshillit Gjyqësor së RM [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Kryetari i Këshillit Gjyqësor së RM

Kryetari i Këshillit Gjyqësor së RM


PAVLINA CRVENKOVSKA

Vit përzgjedhja:
28.04.2021

Arsim:

Ajo ka diplomuar në Fakultetin Juridik në Universitetin "Shën Kirili dhe Metodi" në Shkup me provim të dhënë të jurisprudencës.

Përvoja e punës:

Nga viti 2006 deri në vitin 2020 ka punuar si këshilltare gjyqësore në Gjykatën e Apelit në Shkup.

Nga viti 2004 deri në vitin 2006 ka punuar si këshilltare shtetërore në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Nga viti 2002 deri në vitin 2004 ka punuar si Udhëheqes sektori në Ministrinë e Mbrojtjes së Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Nga viti 1998 deri në vitin 2002, ajo ka punuar si avokate.

Nga viti 1996 deri në vitin 1998 ka punuar si Sekretare e Përgjithshme e Odës  së Kapitalit Privat të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Nga viti 1992 deri në vitin 1996 ka punuar si bashkëpunëtore në një zyrë avokatie.

Nga viti 1990 deri në vitin 1992 ka punuar si praktikante në Gjykatën Themelore Penale në Shkup.

Më 16 dhjetor 2020 është zgjedhur anëtare e Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë.

Më 28 prill 2021 u zgjodh kryetare e Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë së Veriut.