Претседател на Судски Совет на РМ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Претседател на Судски Совет на РМ

Претседател на Судски Совет на РМ


Зоран Караџовски

Година на избор:
26.04.2016

Образование:

Дипломирал на Правниот факултет во Скопје на 24.09.1992 година.  
 
Правосудниот испит го положил во 1999 година.

Работно искуство:

Од 1997 до 2008 година – Советник во Вишо јавно обвинителство Битола.
 
Во 2008 година избран е за судија на Основен суд Битола, каде работи до 2013 година.
 
На 15.08.2013 година е избран за судија на Апелациониот суд Битола, каде ја обавува функцијата судија до 26.08.2014 година.
 
На 26.08.2014 година е избран за член на Судски совет на Република Македонија од редот на судиите од Апелационо подрачје Битола.

На 26.04.2016 година е избран за Претседател на Судски совет на Република Македонија.

Најнови вести

 • Оглас за избор на претседател на ОС Крушево

  Известувања  | 20.6.2018
  Судскиот совет на Република Македонија врз основа на член 44 од Законот за Судскиот совет на Република Македонија („Службен весник на Република Македонија“ бр.60/2006, 150/2010, 100/2011, 20/2015, 61/2015, 197/17 и 83/2018), објавува ... [повеќе]
 • Соопштение

  Соопштенија за јавност  | 13.6.2018
  На ден 13.06.2018 година, Зоран Караџовски – претседател на Судскиот совет на Република Македонија оствари ... [повеќе]
 • Соопштение

  Соопштенија за јавност  | 12.6.2018
  На ден 12.06.2018 година, Зоран Караџовски – претседател на Судскиот совет на Република Македонија и ... [повеќе]

Сите вести