Генерален секретар [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Генерален секретар

Генерален секретар


Анита Андоноска

Година на избор:
21.09.2016

Образование:

Дипломирала на Правниот факултет во Скопје на 3.10.1995 година.
Правосудниот испит го положила во 1998 година.

Работно искуство:

- 1995 - 1998 година - Волонтер во Основен суд Скопје 2 Скопје;
- 1998 - 2007 година - Управител на приватна фирма;
- 2007 - 2008 година - Советник за спречување на корупцијата во политиката во Државна комисија за спречување на корупција;
- 2008 - 2016 година - Државен советник за студиско-аналитички и документациони работи во Судскиот совет на Република Македонија.

Сертификат IELTS издаден од Британскиот совет за познавање на англиски јазик.

На 21.09.2016 година е назначена за Генерален секретар на Судски совет на Република Македонија.


Статусна позиција:
Генерален секретар на Судски совет на Република Македонија.

Најнови вести

 • Соопштение од 282-та седница одржана на ден 19.07.2018 година

  Соопштенија за јавност  | 19.7.2018
  Судскиот совет на Република Македонија известува дека на 282-та седница одржана на ден 19.07.2018 година усвои нов Дневен ред и одлучи за следното... [повеќе]
 • Соопштение за 282-та седница на Судски совет на РМ - 19.07.2018 година

  Соопштенија за јавност  | 18.7.2018
  Седницата ќе се одржи на ден 19.07.2018 година (четврток) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Македонија со следниот ... [повеќе]
 • Соопштение

  Соопштенија за јавност  | 16.7.2018
  На 16.07.2018 година во просториите на Судски совет на Република Македонија, претседателот на ССРМ Зоран Караџовски и заменик претседателот Шемседин Јусуфи остварија работна средба со делегација предводена од експертот на Совет на Европа Ѓуро Сеса по повод... [повеќе]

Сите вести