Сите вести [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

Година
Категорија

 • Новости  | 21.10.2020 | Управен суд

  Протокол за спроведување на мерки за заштита од Ковид - 19 во судовите

  Управен суд во согласност со препораките на Светската здравствена организација, мерките и протоколите на Здравствените власти во земјава за спречување на вирусот Ковид – 19, како и Одлуката за постапување на судовите во услови на зголемена опасност во време на пандемија, го објавува Протоколот за спроведување на мерки за заштита од Ковид – 19 [повеќе]
 • Новости  | 29.9.2020 | Управен суд

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  УПРАВНИОТ СУД во совет составен од судиите: Марта Телегравчиска - претседател на советот, м-р Снежана Трповска и Газменд Фејзуљи - членови на советот, со записничар Мирјанка Тренчевска - виш судски соработник, решавајќи по тужбата на тужителите ЕУРОСТАНДАРД БАНКА АД Скопје застапувана од Димитар Бојаџиоски од Скопје в.д. член на Управен одбор, ГОФИ - Група на финансирање и инвестиции СА, Мелиде Швајцарија со седиште во Швајцарија застапувано од Управителот Родолфо Пацоли од Бреџа во Лугано, преку полномошник Коста Костовски од Скопје и Е.Х.Х Eастерн Хемиспхере Холдинг СА со седиште во Торино застапувано од Управителот Родолфо Пацоли од Береџа во Лугано преку полномошник Коста Костовски од Скопје, сите преку овластен полномошник – адвокат Славко Секулов од Скопје, за поништување на решение бр.15-20149/1 од 12.08.2020 година на Народната банка на Република Северна Македонија, застапувана од Гувернерот Анита Ангеловска Бежовска од Скопје, согласно член 14 став 1 од Законот за управните спорови во врска со член 203 став 2 од Законот за парничната постапка, на седницата одржана на ден 23.09.2020 година, донесе Решение У-6.бр.1555/2020 [повеќе]
 • Новости  | 29.9.2020 | Управен суд

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  УПРАВНИОТ СУД во совет составен од судиите: Марта Телегравчиска - претседател на советот, Рамије Цара и м-р Ѓоко Живковски - членови на советот, со записничар Анета Стевановиќ - судски соработник, решавајќи по Тужбата и Предлогот за донесување на времена мерка на тужителите ЕУРОСТАНДАРД БАНКА АД Скопје застапувана од Димитар Бојаџиоски од Скопје в.д. член на Управен одбор, ГОФИ-Група на финансирање и инвестиции СА-Мелиде Швајцарија со седиште во Швајцарија и Е.Х.Х Eастерн Хемиспхере Холдинг СА со седиште во Торино застапувани од Управителот Родолфо Пацоли од Бреџа во Лугано преку полномошник Коста Костовски од Скопје, поднесена преку заеднички овластен полномошник – адвокат Славко Секулов од Скопје, против Решението на Народната банка на Република Северна Македонија, донесена од Гувернерот Анита Ангеловска Бежоска од Скопје бр.15-20139/1 од 12.08.2020 година, согласно член 14 став 1 од Законот за управните спорови во врска со член 203 став 2 од Законот за парничната постапка, на седницата одржана на ден 25.09.2020 година, донесе Решение У-6.бр.1553/2020 и У-6.бр.1554/2020 [повеќе]
 • Новости  | 21.9.2020 | Управен суд

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Претседателот на Управен суд, г-дин Бурим Сејдини, на ден 18.09.2020 година, оствари средба со Министерот за правда, г-дин Бојан Маричиќ [повеќе]
 • Новости  | 04.9.2020 | Управен суд

  Месечни извештаи за работата на Управен суд за месец јули и август 2020 година

  Управниот суд, на седницата на судии одржана на ден 03.09.2020 година, ги усвои Извештаите за работа на судот за месец јули и август 2020 година. [повеќе]
 • Новости  | 26.8.2020 | Управен суд

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Управниот суд ги известува граѓаните на Република Северна Македонија, a во врска со примена на новиот Закон за управни спорови [повеќе]
 • Новости  | 24.7.2020 | Управен суд

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Управен суд ги одби тужбите од сите политички партии [повеќе]
 • Новости  | 24.7.2020 | Управен суд

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Интервјуто на Претседателот на Управен суд Г-дин Бурим Сејдини за телевизија 21tv [повеќе]
 • Новости  | 24.7.2020 | Управен суд

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНА РАСПРАВА

  Управниот суд ја информира јавноста дека денешните јавни расправи по поднесените тужби од политичките партии: ВМРО-ДПМНЕ и Коалиција “Обнова на Македонија”, Единствена Македонија и Коалиција “Никогаш Северна само Македонија” и Демократи [повеќе]
 • Новости  | 23.7.2020 | Управен суд

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНА РАСПРАВА

  Управниот суд ја информира јавноста дека закажаната јавна расправа по тужбата поднесена од МОРО-Работничка партија [повеќе]

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_