СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Новости  |  21.3.2024
По пат на ждрепка се формираа совети за одлучување по тужбите во врска со распишаните избори за Претседател на РСМ и избори за пратеници во Собранието на РСМ и тоа во следниот состав
Почитувани,

 

            Претседателот на Управниот суд ја информира јавноста дека  по одржана седница на судии на ден 20.03.2024 година, по пат на ждрепка се формираа совети за одлучување по тужбите согласно членовите  148,149 и 149-а од Изборниот законик (Службен весник на РСМ бр.40/06...58/24), за распишани избори за Претседател на РСМ и избори за пратеници во Собранието на РСМ и тоа во следниот состав: 
 
Совет I
 
1. судија Елеонора Хамулиќ Ајро  – претседател на совет
2. судија Есма Алибашиќ Јонуз – прв член   
3. судија Валентина Конеска – втор член 
4. судија Исмета Амет  – трет член
5. судија Елизабета Васкова  – четврти член 
 
Совет II
 
1. судија Едита Насковска – претседател на совет 
2. судија Дитурије Елези Незири – прв член
3. судија Марта Телегравчиска – втор член 
4. судија Имсале Хасани – трет член 
5. судија Анета Џигерова – четврти член
6. судија Габријела Михајловска – ротационен член
 
 
Совет  III
 
1. судија Газменд Фејзуљи – претседател на совет 
2. судија Билјана Никодиновска Петровска – прв член
3. судија Тања Терзиева – втор член 
4. судија Лулзим Салиу – трет член
5. судија Благородна Аранѓелова – четврти член 
 
Совет IV
 
1. судија Даниела Антовска – претседател на совет
2. судија Ана Герасимовска – прв член 
3. судија Лидија Ивановска – вторчлен
4. судија Ељмедине Асани – трет член
5. судија Александар Чичаковски – четврти член
 
Совет V
 
1. судија Ѓоко Живковски – претседател на совет 
2. судија Весна Јовановска – прв член 
3. судија Снежана Трповска – втор член 
4. судија Рамије Цара – трет член 
5. судија Виолета Богојеска - четврти член
   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_