СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Новости  |  25.2.2019
На седницата одржана на ден 25.02.2019 година, се спроведе изборот на советите од 5 (петмина) судии на Управниот суд, по пат на ждрепка,за одлучување по тужбите по членовите 148

С О О П Ш Т Е Н И Е  З А   Ј А В Н О С Т А

 

Претседателот на Управен суд, Бурим Сејдини, ја известува јавноста, дека на Седницата на судиите на Управен суд, одржана на ден 25.02.2019 година, се спроведе изборот на советите од 5 (петмина) судии на Управниот суд, по пат на ждрепка, за одлучување по тужбите по членовите 148, 149 и 149-а од Изброниот законик, за Претседателски и три предвремени локални избори 2019 година, распишани со Решение за распишување избор на Претседател на Република Македонија бр.09-1071/1 од 08 февруари 2019 година и Решение за распишување на предвремени избори за градоначалник на Општина Охрид, градоначалник на Општина Ново Село и градоначалник на Општина Дебар Бр.09-1072/1 од 08 февруари 2019 година, двете донесени од Претседателот на Собранието на Република Македонија. Согласно Распоредот за работа на Управниот суд, во истите, ќе постапуваат и одлучуваат вкупно 28 судии, на начин што се формирани 5 совети (Совет I, II, III, IV, и Совет V) од петмина судии, во состав од: Претседател и 4 (четири) членови, со тоа што тројца судии се ротациони членови во по еден од советите, во зависност од изборот на ждрепката. На тој начин, три совети ќе имаат Претседател, 4 (четири) членови и еден ротационен член, додека два совети ќе имаат Претседател и 4 (четири) членови.

 

Претседател на суд

Burim Sejdini

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_