СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Новости  |  24.10.2021
Тужбата на тужителот Движењето ОДЛУЧНО ЗА ПРОМЕНИ, изјавена против Решението на Државна изборна комисија УП1 бр. 11-28

П Р Е С У Д А

 

            Тужбата на тужителот Движење Одлучно за Промени изјавена против решението на Државната изборна комисија УП1.бр.11-28- од 22.10.2021 година, СЕ УВАЖУВА.

            Решението на Државната изборна комисија УП1.бр.11-28- од 22.10.2021 година, СЕ ПРЕИНАЧУВА И СЕ ОДЛУЧУВА:

            Приговорот УП1 11-28 од 19.10.2021 година поднесен од Движењето ОДЛУЧНО ЗА ПРОМЕНИ, преку овластениот претставник Боби Мојсоски за постапката за гласање, сумирање и утврдување на резултатите од гласањето на избирачко место 2957/1 во Шуто Оризари, СЕ УВАЖУВА.

 

           

 

            Резултатите од спроведеното гласање на избирачко место 2957/1 во Шуто Оризари по кандидатски листи за избор на Градоначалник на Град Скопје, за членови на совет на Град Скопје, за Градоначалник на Општина Шуто Оризари и за членови на совет на Општина Шуто Оризари, СЕ ПОНИШТУВААТ.

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_