СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Новости  |  14.3.2020
УПРАВНИОТ СУД во совет составен од судиите Весна Јовановска како претседател на советот, Габријела Михајловска и Елеонора Хамулиќ Ајро - членови на советот, со записничарот Незаат Реџепи - помлад судски соработник, решавајќи по тужбата на тужителот Трговско радиодифузно друштво КОБРА ДОО од Радовиш, поднесена преку полномошникот - Адвокатско друштво ИНТЕР ПАРТЕС од Скопје, за поништување на Решението на Државната Изборна Комисија на Република Северна Македонија Бр.10-751/1 од 05.03.2020 година, по основ на упис во регистарот на радиодифузери, печатени медиуми и електронски медиуми, на нејавна седница на советот одржана на 13.03.2020 година донесе пресуда Урп.бр.16/2020

УПРАВНИОТ СУД во совет составен од судиите Весна Јовановска како претседател на советот, Габријела Михајловска и Елеонора Хамулиќ Ајро - членови на советот, со записничарот Незаат Реџепи - помлад судски соработник, решавајќи по тужбата на тужителот Трговско радиодифузно друштво КОБРА ДОО од Радовиш, поднесена преку полномошникот - Адвокатско друштво ИНТЕР ПАРТЕС од Скопје, за поништување на Решението на Државната Изборна Комисија на Република Северна Македонија Бр.10-751/1 од 05.03.2020 година, по основ на упис во регистарот на радиодифузери, печатени медиуми и електронски медиуми, на нејавна седница на советот одржана на 13.03.2020 година донесе пресуда Урп.бр.16/2020 со која:

            Тужбата на тужителот Трговско радиодифузно друштво КОБРА ДОО од Радовиш, за поништување на Решението на Државната Изборна Комисија на Република Северна Македонија Бр.10-751/1 од 05.03.2020 година, СЕ ОДБИВА КАКО НЕОСНОВАНА.

Донесената одлука во целост ќе биде објавена најдоцна наредниот ден од денот на објавување на ова соопштение, во модулот Одлуки на веб страната на судот.

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_