СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Новости  |  09.6.2022
Претседателот на Управниот суд м-р Бурим Сејдини, имаше воведен говор и поздравно обраќање на настан: Тркалезна маса во врска со управните спорови и човековите права: Право на бегалците и практика организиран од ОБСЕ И УНХЦР во соработка со Академијата за судии и јавни обвинители

Претседателот на Управниот суд м-р Бурим Сејдини, имаше воведен говор и поздравно обраќање  на  настан:  Тркалезна маса во врска со управните спорови и човековите права: Право на бегалците и практика организиран од ОБСЕ И УНХЦР   во соработка со Академијата за судии и јавни обвинители, одржан на 06-07 јуни во Хотел Лимак – Скопје. Во своето обраќање Претседателот се заблагодари на соработката со партнерите ОБСЕ И УНХЦР  како и Академијата за судии и јавни обвинители  за организацијата на овој настан  во насока на обука на судиите  од Управниот суд за подобро процесирање и зајакната  судска заштита за барателите на азил  и бегалците.  Истакна  и дека  заради  обезбедување на  основните европски стандарди  за одржување  на усни расправи  во управните спорови  како  во предметите поврзани со азил така  и за сите останати  предмети и  основи по кои постапува  Управниот суд,  од особено значење  претставува и отворањето на новиот објект на Судот кое се очекува да се одржи на ден 06.07.2022 година.

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_