СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Новости  |  19.3.2020
УПРАВНИОТ СУД во совет составен од судиите: м-р Анета Џигерова - Претседател на совет, Благородна Аранѓелова и Имсале Хасани - членови на советот, со записничар Ајла Шех - помлад судски соработник, одлучувајќи по тужбата на тужителот АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ, поднесена преку полномошник Абидин Абдулаи адвокат од Тетово, против Известување Број 10-685/2 од 05.03.2020 година, на тужениот орган Државна изборна комисија, на седницата одржана на 19.03.2020 година, согласно член 26 став 1 точка 2 од Законот за управните спорови, донесе решение Урп.бр.21/2020

УПРАВНИОТ СУД во совет составен од судиите: м-р Анета Џигерова - Претседател на совет, Благородна Аранѓелова и Имсале Хасани - членови на советот, со записничар Ајла Шех - помлад судски соработник, одлучувајќи по тужбата на тужителот АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ, поднесена преку полномошник Абидин Абдулаи адвокат од Тетово, против Известување Број 10-685/2 од 05.03.2020 година, на тужениот орган Државна изборна комисија, на седницата одржана на 19.03.2020 година, согласно член 26 став 1 точка 2 од Законот за управните спорови, донесе решение Урп.бр.21/2020 со кое:

            Тужбата на тужителот АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ, поднесена преку полномошник Абидин Абдулаи адвокат од Тетово, против Известување Број 10-685/2 од 05.03.2020 година, на тужениот орган Државна изборна комисија, СЕ ОТФРЛА.

Донесената одлука во целост ќе биде објавена најдоцна наредниот ден од денот на објавување на ова соопштение, во модулот Одлуки на веб страната на судот.

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_