РЕЗУЛТАТИ ОД АДМИНИСТРАТИВНА СЕЛЕКЦИЈА [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

РЕЗУЛТАТИ ОД АДМИНИСТРАТИВНА СЕЛЕКЦИЈА

Новости  |  21.5.2019
Измена и дополнување на резултатите од спроведената административната селекција

Се врши измена и дополнување во Прилог 1 – ЛИСТА НА УРЕДНИ И НЕУРЕДНИ КАНДИДАТИ; Прилог 2 - РАНГ – ЛИСТА со шифри на кандидатите кои ја поминале административната селекција со број на освоени бодовиПрилог 3 - ЛИСТА со шифри на кандидатите за кои постапката на селекција завршила, кои се однесуваат на резултатите од спроведената административната селекција во Управен суд по Објавен оглас бр.2/2018, и тоа за глава III, точката 3 за работно место (Судски соработник), на следниот начин и тоа:

 

 1. Во Прилог 1 - ЛИСТА НА УРЕДНИ И НЕУРЕДНИ КАНДИДАТИ, се врши измена и дополнување во глава III, точка 3 кое се однесува за работното место (Судски соработник), на следниот начин:
 • Во потточка 1, Неуредни кандидати, алинејата  3 - се брише.
 • Во потточка 2, Уредни кандидати, се врши дополнување со нова алинеја 5 која гласи „Шифра УС 028 - Освоени бодови од административна селекција за образование 14,056, за работно искуство 2, за работа со компјутери 5, вкупно 21,056.“

 

 1. Во Прилог 2 - РАНГ - ЛИСТА со шифри на кандидатите кои ја поминале административната селекција со број на освоени бодови, Глава III, се менува и гласи:
 1. За работно место од точката 3 (Судски соработник):
 1. Шифра:УС 023, освоени бодови 22,043
 2. Шифра:УС 028освоени бодови 21,056
 3. Шифра:УС 021, освоени бодови 16,749
 4. Шифра:УС 024, освоени бодови 15,563
 5. Шифра:УС 020, освоени бодови 14,767

 

 1. Во Прилог 3 - ЛИСТА со шифри на кандидатите за кои постапката на селекција завршила, се врши измена и дополнување во Глава III, точка 3, алинеја 8, на начин што зборовите „Шифра:УС 028“ се бришат.

Наведените измени и дополнувања се составен дел на Прилог 1, Прилог 2Прилог 3 и Прилог 4, кои се однесуваат на резултатите од спроведената административната селекција во Управен суд по Објавен оглас бр.2/2018 и во останатиот дел остануваат непроменети.

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_