СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Новости  |  25.10.2023
По повод Европски ден на правдата што секоја година се обележува во сите држави во Европа и кај нас

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

По повод Европски ден на правдата што секоја година се обележува во сите држави во Европа и кај нас, а со цел доближување на правдата до граѓаните, како и одблиску запознавање со нејзиното спроведување, на 25-ти Октомври 2023 година,Управниот суд го посетија ученици од средно училиште Установа за стручно образование- СЕПУГС „Васил Антевски- Дрен“- Скопје иУстанова за стручно образование- СЕПУГС „Арсени Јовков“ – Скопје. При тоа, од наша страна беше организирано предавање заради запознавање со работата, активностите и надлежностите на Управниот суд, на кое учениците активно учествуваа, покажаа особен интерес преку поставување на прашања поврзани со работата на Судот и функционирањето на управното судството во Република Северна Македонија.Воедно, беше овозможено запознавање со начинот на одржување на јавните расправи, преку нивно непосредно присуство на истите.

 

Управен суд

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_