СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Новости  |  15.3.2020
УПРАВНИОТ СУД во совет составен од судиите Весна Јовановска - претседател на советот, Габријела Михајловска и Александар Чичаковски - членови на советот, со записничар Незаат Реџепи - помлад судски соработник, одлучувајќи по тужбата на тужителот Билјана Захариева од Венеција - Италија, поднесена против Решението на Државна изборна комисија УП1.бр.12-8672 од 12.03.2020 година, за запишување во посебниот извод од Избирачки список, на седницата одржана на 15.03.2020 година, согласно член 51 став 3 од Изборниот законик, донесе пресуда Урп.бр.19/2020

УПРАВНИОТ СУД во совет составен од судиите Весна Јовановска - претседател на советот, Габријела Михајловска и Александар Чичаковски - членови на советот, со записничар Незаат Реџепи - помлад судски соработник, одлучувајќи по тужбата на тужителот Билјана Захариева од Венеција - Италија, поднесена против Решението на Државна изборна комисија УП1.бр.12-8672 од 12.03.2020 година, за запишување во посебниот извод од Избирачки список, на седницата одржана на 15.03.2020 година, согласно член 51 став 3 од Изборниот законик, донесе пресуда Урп.бр.19/2020 со која:

            Тужбата на тужителот Билјана Захариева од Венеција - Италија, поднесена против Решението на Државна изборна комисија УП1.бр.12-8672 од 12.03.2020 година, СЕ ОДБИВА КАКО НЕОСНОВАНА.

 

            Решението на Државна изборна комисија УП1.бр.12-8672 од 12.03.2020 година, СЕ ПОТВРДУВА.

Донесената одлука во целост ќе биде објавена најдоцна наредниот ден од денот на објавување на ова соопштение, во модулот Одлуки на веб страната на судот.

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_