СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Новости  |  09.4.2019
На ден 03.04.2019 година, во Кабинетот на Претседателот на судот, судиите од Управен суд остварија средба со претставници-експерти од земји членки на Европска Унија и од Европската Комисија, во координација со Секретаријатот за европски прашања (СЕП)

На ден 03.04.2019 година, во Кабинетот на Претседателот на судот,  Заменик претседателот на Управен суд Димитрула Апостоловска и судиите Дитурије Елези Незири, Есма Алибашиќ Јонуз, Валентина Конеска, Ана Герасимовска, Билјана Никодиновска Петровска, Даниела Антовска и Ељмедине Асани, остварија средба со претставници-експерти од земји членки на Европска Унија (Холандија, Полска и Хрватска) и од Европската Комисија, во координација со Секретаријатот за европски прашања (СЕП), а во врска со Оценската мисија за ефикасноста на системот за јавни набавки во ранливите сектори и нивниот соодветен надзор. На Оценската мисија, меѓу останатото, беше дискутирано и во врска со резиме на случај – управен спор од областа на јавните набавки.

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_