Врховен суд на Република Македонија Почетна [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Најнови вести

 • Новости  | 12.6.2019 | 

  СООПШТЕНИЕ

  Записник од заедничката средба на Врховниот суд на Република Северна Македонија и апелационите судови на тема - Воедначување на примена на законите и судска практика „Концепт за работа и усогласување“, одржана на 07 март 2019 година. [повеќе]
 • Известувања  | 12.6.2019 | 

  Известување за јавна седница

  Врховниот суд на Република Северна Македонија на 18.06.2019 година во 12 часот во Големата сала на кат I ќе одржи јавна седница по предметот Вкж2.бр.16/2019. [повеќе]
 • Новости  | 09.6.2019 | 

  Средба со претставник на Светска банка

  Претседателот на Врховниот суд на Република Северна Македонија, Јово Вангеловски, во просториите на Врховниот суд на Република Северна Македонија на 06 јуни 2019 година, оствари средба со претставник на Светска банка, г-дин Срѓан Свирцев, виш специјалист за јавен сектор. На средбата присуствуваа и м-р Фаик Арслани, судија на Врховниот суд на Република Северна Македонија и членови на кабинетот на претседателот. [повеќе]
 • Новости  | 31.5.2019 | 

  IX Конференција на претседателите на врховните судови од Централна и Источна Европа

  Претседателот на Врховниот суд на Република Северна Македонија, Јово Вангеловски на покана на Врховниот суд на Република Словачка учествуваше во работата на Деветтата по ред конференција на претседатели на врховни судови од Централна и Источна Европа, која се одржа од 26 до 29 мај 2019 година во Братислава, Република Словачка. [повеќе]
 • Известувања  | 31.5.2019 | 

  Средба со коизвестители на Мониторинг комисијата на Парламентарното собрание на Совет на Европа

  Претседателот на Врховниот суд на Република Северна Македонија, Јово Вангеловски, во просториите на Врховниот суд на Република Северна Македонија на 30 мај 2019 година, оствари средба со г-ѓа Лисе Кристоферсен, Норвешка, Група на Социјалисти, Демократи и Зелени, г-дин Валериу Гилечи, Молдавија, Група на Европска народна партија - коизвестители на Мониторинг комисијата на Парламентарното собрание на Совет на Европа и г-ѓа Силви Афхолдер, секретар на Мониторинг комисијата. На средбата присуствуваше и м-р Фаик Арслани, судија кој го заменува претседателот на Врховниот суд на Република Северна Македонија и членови на кабинетот на претседателот. [повеќе]

Сите вести

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_