С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

Новости  |  23.4.2018
Врховниот суд на Република Македонија донесе одлука по предметот Вкж1.бр.11/2018, во врска со настаните во Собранието на Република Македонија на 27 април 2017 година.

Жалбите на обвинетите Љ.А., Б.И., В.Ј. и Б.Д. делумно се уважени и решението на Апелациониот суд Скопје КСЖ.бр.194/2018 од 21.03.2018 година е преиначено така што за сите обвинети се укинува точката 2 од член 165 од Законот за кривична постапка, како основ за продолжување на мерката куќен притвор.

Решението на Апелациониот суд Скопје КСЖ.бр.194/2018 се потврдува во делот кој се однесува на член 165 став 1 точка 1 и мерката куќен притвор останува за сите обвинети.

 

Решението по предметот Вкж1 бр.11/2018 од 18.04.2018 година може да го најдете тука.

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_