Известување за јавност [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Известување за јавност

Новости  |  25.1.2018
Поради покажаниот голем интерес на медиумите, а со цел објективно информирање на јавноста Врховниот суд на Република Македонија во прилог ги објавува писмата со невистинита содржина заведни под Дов.бр.8/2016-1 од 25.03.2016 и Дов.бр.8/2016-1 од 01.12.2016 година.

 

Воедно, ја известуваме јавноста дека за горенаведените писма е донесена Одлука на Претседателот на Врховниот суд на Република Македонија со која е констатирано дека согласно Судскиот деловник истите не спаѓаат во категоријата на списи од доверлив карактер кои ги креира Врховниот суд на Република Македонија, независно од иницијалниот документ од Основниот суд Скопје I Скопје кој содржи таква ознака и не е достапен за јавноста.

Писмото Дов.бр.8/2016-1 од 25.03.2016 може да го најдете тука.

Писмото Дов.бр.8/2016-1 од 01.12.2016 може да го најдете тука.

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_