С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

Соопштенија за јавност  |  13.10.2017
Во текот на 12.10.2017 година беше остварена работна посета на Основниот суд Гевгелија од страна на Претседателот на Врховниот суд на Република Македонија и Раководителот на служба за информатика на Врховниот суд на Република Македонија при што беше извршена контрола на функционирањето на АКМИС Системот.

По добивањето на извештајот од анализата на функционирањето на АКМИС Системот ќе бидат донесени соодветни заклучоци, за кои јавноста ќе биде информирана.

Ваквиот тип на работни посети се планирани во наредниот период во сите судови во Република Македонија. Се работи за вообичаени активности во насока на подобрување на функционирањето на АКМИС Системот.

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_