СООПШТЕНИЕ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ

Известувања  |  30.5.2018
Проширена Општа седница на Врховниот суд на Република Македонија за разгледување на извештаите на работата на судовите во Република Македонија за 2017 година.

Врховниот суд на Република Македонија на ден 30 мај 2018 година (среда) со почеток во 10 часот во салата за Општа седница на V кат, согласно член 37 од Законот за судовите, ќе одржи проширена Општа седница на која ке бидат разгледани Извештаите за работа на судовите во Република Македонија за 2017 година.
Во согласност со членот 80 од Деловникот за работа на Врховниот суд на Република Македонија, покрај судиите на Врховниот суд на Република Македонија, ќе присуствуваат претседателот на Вишиот Управен суд, и претседателите на Апелационите судови Скопје, Битола, Гостивар и Штип. На Седницата поканет е Претседателот на Судскиот совет на Република Македонија. 

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_