Одржана средба со Асоцијацијата Зенит [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Одржана средба со Асоцијацијата Зенит

Новости  |  20.7.2018
На ден 19.07.2018 година, во просториите на Врховниот суд на Република Македонија беше остварена средба помеѓу претставници од Асоцијацијата Зенит, предводени од г-н Александар Николов и судијата на Врховниот суд на Република Македонија, Рахилка Стојковска.

 

На средбата се разговараше за иницијативата за поддршка на реализацијата на мерките од Стратегијата за реформа на правосудството кои се поврзани со воедначување на судската пракса. Се дискутираше за начините на кои би се обезбедила поддршка за анализа на судските одлуки од одредени приоритетни правни области, поддршка за одржување на работилници со претставници од Врховниот суд на Република Македонија и апелационите судови за донесување заклучоци и издавање публикации со заклучоци и сентенци.

На крајот на средбата, беше искажана взаемна благодарност за одржаната средба.

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_