Соопштение за одржување на Општа седница на Врховниот суд на Република Северна Македонија [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за одржување на Општа седница на Врховниот суд на Република Северна Македонија

Соопштенија за јавност  |  10.11.2021
Врховниот суд на Република Северна Македонија ќе одржи електронска Општа седница преку платформата ZOOM на 11.11.2021 година (четврток), со почеток во 13,00 часот, со следниот предлог на:

ДНЕВЕН РЕД

1. Одлучување по барање за изземање од постапување по жалба изјавена против решение на Судскиот совет на Република Северна Македонија.

2. Одлучување по барање за изземање од постапување по жалба изјавена против решение на Судскиот совет на Република Северна Македонија.

3. Именување членови на Совет за одлучување по жалба изјавена против решение на Судскиот совет на Република Северна Македонија, по систем на ждрепка.(одложено од 27.10.2021 година)

4. Одлучување по барање за изземање од постапување по жалба изјавена против решение на Судскиот совет на Република Северна Македонија.

5. Одлучување по барање за изземање од постапување по жалба изјавена против решение на Судскиот совет на Република Северна Македонија.

6. Одлучување по приговор изјавен против Одлука за измена и дополнување на распоредот за работа на Претседателот на судот и судиите во Основен суд Неготино за 2021 година.

7. Одлучување по приговор изјавен против Решение на Судски совет на Република Северна Македонија.

8. Одлучување по приговор изјавен против Решение на Судски совет на Република Северна Македонија.

9. Давање мислење по барање на Претседателот на Основен суд Велес за распоредување на судии од еден во друг оддел.

10. Одлучување по приговор изјавен против Одлука на Претседателот на Основен суд Кичево.

11. Давање мислење по предлог Закон за канцеларија за поврат на имот, доставен од Министерство за правда.

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_