Виш управен суд на Република Македонија Почетна [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Најнови вести

 • Известувања, Настани, Новости, Соопштенија за јавност  | 10.10.2019 | Виш управен суд на Република Македонија

  Јавен оглас бр.1/2019

  Јавен оглас за вработување на судски службеници во Виш управен суд [повеќе]
 • Новости  | 23.9.2019 | Виш управен суд на Република Македонија

  Известување за отворен ден во Вишиот управен суд по повод Европскиот ден на правдата

  ПО ПОВОД ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА ПРАВДАТА, 25 ОКТОМВРИ 2019 ГОДИНА (ПЕТОК) Е ОТВОРЕН ДЕН ЗА ГРАЃАНИТЕ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО ВИШИОТ УПРАВЕН СУД [повеќе]
 • Известувања, Новости, Соопштенија за јавност  | 18.6.2019 | Виш управен суд на Република Македонија

  Известување за учество на конференција

  Министерството за правда во соработка со Амбасадата на Соединетите Американски Држави, на ден 17.06.2019 година, во хотелот Холидеј Ин во Скопје, организираа Конференција на тема „Право на независен и непристрасен суд“, на која земаа активно учество Претседателот на Виш управен суд – Лидија Ивановска и советник информатичар Љупка Илиеска. [повеќе]
 • Известувања, Новости, Соопштенија за јавност  | 06.6.2019 | Виш управен суд на Република Македонија

  Известување за учество на работилница во Опатија Р.Хрватска

  Во деновите од 01.06 до 05.06.2019 година, Претседателот на Виш управен суд, Лидија Ивановска и судијата Субхи Јакупи, активно учествуваа со свое усмено излагање за состојбата,местото,улогата и функцијата на управното судство во Република Северна Македонија.Конференцијата беше со тема "Управни спор во државите од Средна и Источна Европа", организирана од Вишиот управен суд на Република Хрватска, Правниот факултет во Ријека, Република Хрватска, заедно со германската организација Hanns Seidel Stiftung.На истата присуствуваа меѓународни правни експерти од државите членки на Европската унија и државите кандидати за членови на Европска Унија. [повеќе]
 • Известувања, Новости, Соопштенија за јавност  | 30.5.2019 | Виш управен суд на Република Македонија

  Известување за јавна расправа по предмет УЖ-1.бр.273/2019

  Јавната расправа по предметот УЖ-1.бр.273/2019 закажана на ден 03.06.2019 г. со почеток во 11:30 часот ќе се одржи во соба 12 – Сала за состаноци. [повеќе]

Сите вести

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_