Сите вести [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

Година
Категорија

 • Известувања, Настани, Новости  | 24.12.2021 | Виш управен суд на Република Македонија

  Ранг листа на високообразовни институции

  Во врска со објавениот Јавен оглас бр.1/2021 на Виш управен суд, ранг листите на високообразовните установи во Република Северна Македонија може да се преземат на следниот линк: [повеќе]
 • Известувања, Настани, Новости, Соопштенија за јавност  | 24.12.2021 | Виш управен суд на Република Македонија

  Јавен оглас бр.1/2021

  Вишиот управен суд објавува Јавен оглас 1/2021 за вработување на судски службеници на неопределено време: [повеќе]
 • Известувања, Новости, Соопштенија за јавност  | 23.12.2021 | Виш управен суд на Република Македонија

  Одлука за избор на кандидат по Интерен оглас за кариерно унапредување бр. 1/2021

  По спроведена постапка во врска со објавениот интерен оглас бр.1/2021 од 16.12.2021 година, за кариерно унапредување на судски службеник во Вишиот управен суд, Претседателот на Виш управен суд донесе одлука: [повеќе]
 • Известувања, Настани, Новости, Соопштенија за јавност  | 16.12.2021 | Виш управен суд на Република Македонија

  Интерен оглас за кариерно унапредување на судски службеник

  Вишиот управен суд обајвува Интерен оглас 1/2021 за кариерно унапредување на 1 (еден) судски службеник [повеќе]
 • Известувања, Настани, Новости, Соопштенија за јавност  | 15.12.2021 | Виш управен суд на Република Македонија

  Известување за остварена работна средба со шефот на делегацијата на Европската Унија - Амбасадорот David Geer

  На ден 15.12.2021 година, во просториите на Вишиот управен суд, Претседателот на судот Исмета Амет и Заменик претседателот на судот Загорка Тноковска, остварија работна средба со шефот на делегацијата на Европската Унија - Амбасадорот David Geer и лицата кои го придружуваа Амабасадорот на средбата Marina Kurte и Ajla Muhamed. [повеќе]
 • Известувања, Новости, Соопштенија за јавност  | 13.12.2021 | Виш управен суд на Република Македонија

  Заклучок по однос на примената на член 58 став 2 од Законот за прекршоците

  Вишиот управен суд на седница на судии одржана на ден 12.11.2021 година, продолжението на седницата на ден 26.11.2021 година и 13.12.2021, по однос на примената на член 58 став 2 од Законот за прекршоците („Службен весник на Република Северна Македонија“ број 96/2019) и карактерот на рокот за поднесување на барање за поведување на прекршочна постапка односно дали истиот е преклузивен или инструктивен рок, со мнозинство гласови го усвои следниот Заклучок: [повеќе]
 • Известувања, Новости, Соопштенија за јавност  | 03.12.2021 | Виш управен суд на Република Македонија

  Заклучок за трошоци во управен спор

  Вишиот управен суд на седница на судии одржана на ден 12.11.2021 година и продолжението на седницата на ден 26.11.2021 година, по однос на примена на член 86 од Закон за управни спорови (Службен весник на РСМ бр.96/2019) за досудување на трошоци во управен спор, со мнозинство гласови го усвои следниот Заклучок: [повеќе]
 • Известувања, Новости, Соопштенија за јавност  | 25.12.2020 | Виш управен суд на Република Македонија

  Одлука за избор на кандидати по Интерен оглас за кариерно унапредување бр. 01/2020

  По спроведена постапка во врска со објавениот интерен оглас бр.01/2020 од 09.12.2020 година, за кариерно унапредување на судски службеници во Вишиот управен суд, Претседателот на Виш управен суд ги донесе следните одлуки: [повеќе]
 • Известувања, Новости, Соопштенија за јавност  | 09.12.2020 | Виш управен суд на Република Македонија

  Интерен оглас за кариерно унапредување на судски службеници

  Интерен оглас за кариерно унапредување на судски службеници [повеќе]
 • Известувања, Настани, Соопштенија за јавност  | 16.11.2020 | Виш управен суд на Република Македонија

  Известување

  И З В Е С Т У В А Њ Е Ве известуваме дека јавната расправа по предмет Уж-1.бр.719/2019 закажана за ден 20.11.2020 година во 11:30 часот, е одложена. За закажување на нова јавна расправа повторно ќе бидат доставени покани до странките. Одложувањето на јавната расправа е поради услови на зголемена опасност од вирусот Ковид-19 и во согласност со Одлуката за постапување на судовите во Република Северна Македонија во услови на зголемена опасност од вирусот донесена од Судскиот совет на Република Северна Македонија број 02-606/1 од 17.03.2020 година, во кој е наведено дека Вишиот управен суд постапува по жалби против одлуките на Управниот суд кои се итни на нејавна седница. Судскиот совет на Република Северна Македонија го извести овој суд дека одлуката сеуште е во важност. Судија Анита Данилова [повеќе]
Прва<12345...>Последна

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_