Заклучок по однос на правното прашање во врска со пресудата на ЕСЧП во предметот Јакимовски и Кари превоз против РСМ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Заклучок по однос на правното прашање во врска со пресудата на ЕСЧП во предметот Јакимовски и Кари превоз против РСМ

Новости  |  28.7.2020
Вишиот управен суд на седница на судии одржана на ден 27.07.2020 година, по однос на правното прашање за пропорционалност при постапувањето и одлучувањето на управните органи и управните судови, кое произлезе од пресудата на ЕСЧП во предметот Јакимовски и Кари превоз против Северна Македонија А.бр. 51599/11 од 14 ноември 2019 година, го усвои следниот:

 

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_