С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

Соопштенија за јавност  |  13.10.2021

               СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

              Апелациониот суд Скопје по повод написите за постапување на Судот по предметот  ТСЖ.бр.1554/21  ја информира јавноста за следното:

                Апелациониот суд Скопје постапува согласно законот и Судскиот деловник, каде на јасен начин е регулиран начинот на заведување, предавање и постапување на судските предмети.

                Согласно чл. 175 ст.2 од Судскиот деловник, предметите од итна природа  веднаш се заведуваат и преку автоматизираниот компјутерски систем за управување со судските предмети веднаш се распределуваат на судиите.

                 Судијата известител согласно чл. 182 ст.1  од  Судскиот деловник,  постапува по предметите според редот на приемот, освен во итни или други оправдани случаи.

                 Во конкретниот случај, советот на овој Суд при одлучување по предметот ТСЖ.бр.1554/2021, кој е од итен карактер, постапил согласно член 182 ст.5 од Судскиот деловник, во кој е предвиден начинот на првенствено земање на овој вид предмети во работа.  

 

                                                                                                                АПЕЛАЦИОНЕН СУД СКОПЈЕ

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_