ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ЕВРОПСКИ ДЕН НА ГРАЃАНСКА ПРАВДА [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ЕВРОПСКИ ДЕН НА ГРАЃАНСКА ПРАВДА

Соопштенија за јавност  |  22.10.2021
25-ти Октомври е Европски ден на граѓанска правда што секоја година се одбележува во сите држави на Европа

ОСНОВЕН СУД БИТОЛА

СЛ-84/21

22.10.2021  година

Битола

 

 

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

25.10.2021 година

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ЕВРОПСКИ ДЕН НА ГРАЃАНСКА ПРАВДА

 

25-ти Октомври е Европски ден на граѓанска правда што секоја година се одбележува во сите држави на Европа.

Целта за негово одбележување во сите европски држави е правдата да се доближи до граѓаните и тие да се запознаат со нејзиното спроведување.

Интенцијата за одбележување на Европскиот ден на граѓанска правда е на граѓаните да им се овозможи одблизу да се запознаат со нивните основни права во повеќе области како и со функционирање на системот на правосудството во поширока смисла (пристап до правдата, медијација, извршување на судските одлуки).

За таа цел во Основен суд Битола на 25.10.2021 година се организира отворен ден за граѓаните. Секој заинтересиран граѓанин може да присуствува на судењата кои се јавни, може да добие информации за работата на судот .

Контакт телефон 047-221-331

 

Со почит,

ОСНОВЕН СУД БИТОЛА

Претседател

Миле Димовски

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_