Канцеларија за односи со јавност [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Канцеларија за односи со јавност

Канцеларијата за односи со јавноста се наоѓа на првиот кат од судот  т.е. канцеларија бр.8.

 

Врз основа на член 9 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер (Сл.весник на РМ бр.13/06 и чл.3 од Упатството за начинот и постапката за спроведување на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер Основниот суд Делчево ја изготви следната.

 

ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

Листата на информации од јавен карактер на Основен суд Делчево ја сочинуваат следните групи на информации:

1 Општи информации за судот 2 Информации за судски рочишта
3 Судска Власт 4 Судска пракса
5 Контакт информации 6 Информации: Соопштенија за јавноста; Јавни набавки; Закон за судски такси

Граѓаните на Република Македонија можат да добијат информација од јавен карактер што ја изготвило или со која располага Основен суд Делчево со пополнување на - Барање за пристап до информација од јавен карактер, кое може да го добијат во Основен суд Делчево

Барањето за информација може да се достави во писмена форма на адресата Основен суд Делчево, Булевар Македонија бб или на е-маил info@osdelcevo.mk, како и на факс бр. 033-411-143

Граѓаните може да се информираат за сите прашања од нивен интерес што се поврзани со правото на слободен пристап до информации од јавен карактер и на телефон: 033-411-143 локал 119.

Основен суд Делчево согласно Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер за службено лице за посредување со информации од јавен карактер го определи Стојанче Трајановски, помлад судски соработник.

Доколку имате некое прашање или ви е потребна соодветна информација, контактирајте не. На Вашето прашање ќе одговориме во најкус можен рок.

Ви благодариме.

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести