За судиите [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

За судиите

За решавање на предметите во Основниот суд Гостивар се ангажирани 22  судии, 12 во кривичниот оддел и 10 во граѓанскиот оддел

Претседател

CV на Претседател

Судија Ќирко Михајлоски

Име и презиме:
Ќирко Михајлоски
Година на избор:
2014
Област на која работи судијата:

Образование:

Претседател

 Ќирко Михајлоски

е роден во Гостивар во 1961 година.Дипломирал на 20.02.1986 година на Правниот факултет при универзитетот „Кирил и Методиј“ Скопје, Гостивар. Избран е за судија на 01.04.2008 година во Основен суд Гостивар.

За преседател е избран 2012 година . На 06.04.2016 година е пеизбран повторно во траење од 4 години.

 

 

Работно искуство:

 

Објавени трудови и активности:

 

Судиите

Судија Али Алиу

Судија Али Алиу

Име и презиме:
Али Алиу
Година на избор:
2011
Област на која работи судијата:
Граѓанска материја

Образование:

Датум и институција на дипломирање: 2005, Правен факултет на унивезитетот на Југо-Источна Европа -Тетово
 

Судија Бетим Илази

Судија Бетим Илази

Име и презиме:
Бетим Илази
Година на избор:
2012
Област на која работи судијата:
Вонпарнична материја

Образование:

 

Дата и институција на дипломирање:2006, Правен факултет ЈИЕ Университет, Тетово

 

Судија Ваиде Арслани

Судија Ваиде Арслани

Име и презиме:
Ваиде Арслани
Година на избор:
07,07,2009
Област на која работи судијата:
Граѓанска материја

Образование:

Дата и институција на дипломирање:1989, Правен факултет во Приштина

 

Судија Весна Попоска

Судија Весна Попоска

Име и презиме:
Весна Попоска
Година на избор:
31.03.2008
Област на која работи судијата:
Стопанска материја

Образование:

Дата и институција на дипломирање: 12.1991, Правен факултет при универзитетот “Кирил Методиј“ Скопје

Судија Виолета Нофитоска

Судија Виолета Нофитоска

Име и презиме:
Виолета Нофитоска
Година на избор:
14.01.2010
Област на која работи судијата:
Кривична материја

Образование:

Дата и институција на дипломирање:  Правен факултет при универзитетот “Кирил Методиј“ Скопје

 

Судија Даут Рустеми

Судија Даут Рустеми

Име и презиме:
Даут Рустеми
Година на избор:
2008
Област на која работи судијата:
Кривична материја

Образование:

Дата и институција на дипломирање:1994, Правен факултет во Приштина

Одговорен е на кривичниот оддел

 

 

Судија Драгослава Веселинова

Судија Драгослава Веселинова

Име и презиме:
Драгослава Веселинова
Година на избор:
16.08.2013
Област на која работи судијата:
Кривична материја

Образование:

Дата и институција на дипломирање:  Правен факултет при универзитетот “Кирил Методиј“ Скопје

Судија Елјеса Алији

Судија Елјеса Алији

Име и презиме:
Елјеса Алији
Година на избор:
18.05.2005
Област на која работи судијата:
Претходна постапка

Образование:

Дата и институција на дипломирање:  Правен факултет при универзитетот “Кирил Методиј“ Скопје

Судија Емине Мурати

Судија Емине Мурати

Име и презиме:
Емине Мурати
Година на избор:
28.12.2012
Област на која работи судијата:
Кривична материја

Образование:

Дата и институција на дипломирање: 2006, Правен факултет при универзитетот “Кирил Методиј“ Скопје

 

Судија Илјаз Исмаили

Судија Илјаз Исмаили

Име и презиме:
Илјаз Исмаили
Година на избор:
16.08.2013
Област на која работи судијата:
Прекршочна материја

Образование:

Дата и институција на дипломирање:  Правен факултет при универзитетот “Кирил Методиј“ Скопје

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_