Слободен пристап до информации [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Слободен пристап до информации

Врз основа на член 9 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер (“Сл. весник на РМ” бр.13/06) и член 3 од Упатството за начинот и постапката за спроведување на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер Основен суд Кичево ја изготви следната:

ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

Листата на информации од јавен карактер на Основен суд Кичево ја сочинуваат следните групи на информации:

 1. Општи информации за судот
  (Општи податоци, Надлежности, Историјат, Структура на судска зграда, Годишни и месечни извештаи, За судиите, Статистика на судот)
 2. Судска Власт
 3. Судска пракса:
  (Одлуки на основниот суд)
 4. Контакт информации
  (редовно одговарање на поставените прашања)
 5. Дополнување во делот за формулари со уплатните сметки на Основен Суд Охрид
 6. Огласи за работа
 7. Тендери за јавни набавки
 8. Анкети
 9. Месечни извештаи за работата на судот
 10. Соопштение за јавноста за новоизбрани судии

Граѓаните може да се информираат за сите прашања од нивен интерес што се поврзани со правото на слободен пристап до информации од јавен карактер и на телефон: 045 223 565. Барањето за информација може да се достави во писмена форма на адресата на Основен суд Кичево ул. Бул.Ослободување бр.17 или на е-маил info@oskicevo.mk 

Согласно Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер, службено лице за посредување со информации од јавен карактер за Основен суд Кичево е лицето:

 

судски советник: Кадри Џелили

e-mail: info@oskicevo.mk

Тел: 045-223-566 или 045-223-464

 

Образецот (БАРАЊЕ) за пристап до информации од јавен карактер можете да го превземете подолу.


 Преземање

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_