За судиите [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

За судиите

Именик на судии


За решавање на предмети од надлежноста на Основниот суд Кичево се ангажирани 8 судии и тоа: 

Претседател

CV на Претседател

Судија Амдије Зенку

Име и презиме:
Амдије Зенку
Година на избор:
2010
Област на која работи судијата:
Граѓанска материја

Образование:

Институција:

     Правен факултет - Приштина

     Датум на завршување

     Дипломиран правник

Датум на полагање на правосуден испит:

     20.06.1995 година во Скопје

Работно искуство:

Правник:

     ЦСР - Кичево од 01.07.1996 година до 31.03.2000 година

Адвокат:

     Сопствена приватна адвокатска канцеларија од 01.04.2000 година до 25.03.2010 година

Судија:

     Основен суд - Кичево од 25.03.2010 година до 06.11.2019

Претседател на суд:

     Основен суд - Кичево од 06.11.2019 година до денес

Судиите

Судија Драган Миноски

Судија Драган Миноски

Име и презиме:
Драган Миноски
Година на избор:
1999
Област на која работи судијата:
Граѓанска материја

Образование:

Институција:

     Правен факултет - Битола

     Датум на завршување 23.03.1983 година

     Дипломиран правник

Датум на полагање на правосуден испит:

     22.10.1990 година во Скопје

Работно искуство:

Раководител по имотно правни односи:

          Министерство за финансии од 06.06.1995 година до 1990 година

Секретар:

          АД „Агрокооп“ - Кичево од 1990 година до 1997 година

Судија:

          Основен суд Кичево од 21.01.1999 година до денес

Судија Исмаил Елези

Судија Исмаил Елези

Име и презиме:
Исмаил Елези
Година на избор:
2013
Област на која работи судијата:
Прекршочна материја и отсек за истраги

Судија Јованка Стојаноска

Судија Јованка Стојаноска

Име и презиме:
Јованка Стојаноска
Година на избор:
1990
Област на која работи судијата:
Граѓанска материја

Образование:

Институција:

     Правен факултет - Скопје

     Датум на завршување 29.10.1983 година

     Дипломиран правник

Датум на полагање на правосуден испит:

     23.06.1987 година во Скопје

Работно искуство:

Судски приправник:

     Општински суд - Кичево од 03.05.1985 година до 01.09.1987 година

Стручен соработник:

     Општински суд - Кичево од 01.09.1987 година до 22.02.1990 година

Судија:

     Општински суд - Кичево од 22.02.1990

Судија реизбор:

     Основен суд - Кичево од 27.06.1996 година до денес

Судија Баки Алили

Судија Баки Алили

Име и презиме:
Баки Алили
Година на избор:
2010
Област на која работи судијата:
Кривична област

Образование:

Инститиција:

     Правен факултет - Приштина

     Датум на завршување 10.05.2002 година

     Дипломиран правник

Институција:

     Европски универзитет - Скопје

     Датум на завршување

     Магистер по правни науки.

Датум на полагање на правосуден испит:

     22.06.2002 година во Скопје

 

                          

Работно искуство:

Адвокат:

     Од 22.06.2002 година до 31.03.2008 година

Судија:

     Основен суд Кичево од 31.03.2008 година до 11.03.2010 година

     Основен суд Кичево од 06.11.2019 година до денес

Претседател:

     Основен суд Кичево од 11.03.2010 година до 06.11.2019 година

Судија Билјана Кижеска

Судија Билјана Кижеска

Име и презиме:
Билјана Кижеска
Година на избор:
2010
Област на која работи судијата:
Прекршочна и кривична материја

Образование:

Институција:

     Правен факултет - Скопје

     Датум на завршување 23.12.1993 година

     Дипломиран правник

Институција:

     Универзитет Св.Климент Охридски - Правен факултет - Кичево

     Датум на завршување Март 2016 година

     Магистер по правни науки.

Датум на полагање на правосуден испит:

     03.07.1996 година во Скопје

     

Работно искуство:

Стручен соработник:

     Основен суд - Кичево од 31.08.1998 година до 25.03.2010 година

Судија:

     Основен суд - Кичево од 25.03.2010 до денес

Судија Флутурије Дервиши

Судија Флутурије Дервиши

Име и презиме:
Флутурије Дервиши
Година на избор:
2005
Област на која работи судијата:
Кривична и прекршочна материја

Образование:

Институција:

     Правен факултет - Скопје

     Датум на завршување 25.12.1996 година

     Дипломиран правник

Датум на полагање на правосуден испит:

     26.06.1999 година во Скопје

Работно искуство:

Судски приправник:

     Основен суд - Кичево од 14.07.1997 година до 01.03.1999 година

Стручен соработник:

     Основен суд - Кичево од 01.03.1999 година до 18.05.2005 година

Судија:

     Основен суд - Кичево од 18.05.2005 година до денес

Прва<1>Последна

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_