Корисни информации [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Корисни информации

 

КОРИСНИ ИНФОРМАЦИИ

 

Местоположба
Основниот суд во Кратово се наоѓа во центарот на градот Кратово на ул. „Јосиф Даскалов,, бб.

Судот е сместен во трикатна зграда со приземје и подрумски дел со современ архитектонски изглед .Во непосредна близина на судот во центарот на град Кратово се наоѓа зградата на Локалната самоуправа на Општина Кратово , ЦКБ Банка, и хотел „ Кратис,,.


Слика  на судот

Основниот суд во Кратово нема сопствен паркинг простор , а најблискиот слободен паркинг простор се наоѓа кај хотел „ Кратис,, , на оддалеченост од 150м од судот на ул. Св. Ѓорѓи Кратовски.

Јавен превоз за пристап до Основниот суд во Кратово нема .

Врз основа на член 9 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер (“Сл. весник на РМ” бр.13/06) и член 3 од Упатството за начинот и постапката за спроведување на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер Основен Суд Кратово ја изготви следната

ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

Листата на информации од јавен карактер на Основен Суд Кратово ја сочинуваат следните групи на информации:

1

Општи информации за судот

3

Судска Власт

2

Судска пракса

4

Контакт информации

Граѓаните на Република Македонија можат да добијат информација од јавен карактер што ја изготвило или со која располага Основен Суд Кратово со пополнување на - Барање за пристап до информации од јавен карактер, кое може да го добијат во архивата на Основениот Суд во Кратово или да го симнат тука.

Барањето за информација може да се достави во писмена форма на адресата на Основен Суд Кратово, ул. “Јосиф Даскалов“, бб или на e-mail: osnovensudkratovo@oskratovo.mk

, како и на факс бр.031 481-986.

Граѓаните може да се информираат за сите прашања од нивен интерес што се поврзани со правото на слободен пристап до информации од јавен карактер и на телефон:

031 481-018.

Основен Суд Кратово согласно Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер за службено лице за посредување со информации го определи:

Диме Петрушевски.

Контакт лице за комуникација со граѓани кои имаат некаков вид и степен на попреченост

            Лицето Денис Младеновски е назначено за службено лице во Основен суд Кратово за комуникација со граѓани кои имаат некаков вид и степен на попреченост.

            Контакт телефон: 031 481 018

За    овластено    лице    за    прием    на    пријави    доставени    заради    заштитено внатрешно пријавување во Основен суд Кратово се назначува:

  • Диме Петрушевски — Судски советник во судот,
  • телефонски број за контакт —031/481-018 и 075/203-243,
  • поштенска адреса за прием на пријави: ул.„Јосиф Даскалов“, 6.6., Кратово и

- електронска пошта за прием на пријави: dimepetrushevski@oskratovo.mk;

 

Правилник за заштитено внатрешно пријавување 

 

За    овластено    лице    за    постапување по преставките и предлозите кои се упатуваат  до  Основен суд Кратово се назначува:

  • Диме Петрушевски — Судски советник во судот,
  • телефонски број за контакт —031/481-018 и 075/203-243,
  • поштенска адреса за прием на пријави: ул.„Јосиф Даскалов“, 6.6., Кратово и

- електронска пошта за прием на пријави: dimepetrushevski@oskratovo.mk;

 

 Доколку имате некое прашање или ви е потребна соодветна информација, можете да не контактирате.
На Вашето прашање ќе одговориме во најкус можен рок. Ви благодариме.

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести