Корисни информации и СПИ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Корисни информации

 

КОРИСНИ ИНФОРМАЦИИ

 

Местоположба
Основниот суд во Кратово се наоѓа во центарот на градот Кратово на ул. „Јосиф Даскалов,, бб.

Судот е сместен во трикатна зграда со приземје и подрумски дел со современ архитектонски изглед .Во непосредна близина на судот во центарот на град Кратово се наоѓа зградата на Локалната самоуправа на Општина Кратово , ЦКБ Банка, и хотел „ Кратис,,.


Слика  на судот

Основниот суд во Кратово нема сопствен паркинг простор , а најблискиот слободен паркинг простор се наоѓа кај хотел „ Кратис,, , на оддалеченост од 150м од судот на ул. Св. Ѓорѓи Кратовски.

Јавен превоз за пристап до Основниот суд во Кратово нема .

Основниот суд во Кратово има рампа кај влезната врата за пристап на лица со посебни потреби и имаат пристап до сите писарници кои се наоѓаат на приземјето, а нема лифт за пристап до судниците кои се наоѓаат на првиот спрат.

Врз основа на член 9 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер (Службен весник на РСМ, бр. 101 од 22.5.2019 година) и член 3 од Упатството за начинот и постапката за спроведување на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер Основен Суд Кратово ја изготви следната

ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

Листата на информации од јавен карактер на Основен Суд Кратово ја сочинуваат следните групи на информации:

1

Општи информации за судот

3

Судска Власт

2

Судска пракса

4

Контакт информации

Граѓаните на Република Македонија можат да добијат информација од јавен карактер што ја изготвило или со која располага Основен Суд Кратово со пополнување на - Барање за пристап до информации од јавен карактер, кое може да го добијат во архивата на Основениот Суд во Кратово или да го симнат тука.

Барањето за информација може да се достави во писмена форма на адресата на Основен Суд Кратово, ул. “Јосиф Даскалов“, бб или на e-mail: osnovensudkratovo@oskratovo.mk

, како и на факс бр.031 481-986.

Граѓаните може да се информираат за сите прашања од нивен интерес што се поврзани со правото на слободен пристап до информации од јавен карактер и на телефон:

031 481-018.

Основен Суд Кратово согласно Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер за службено лице за посредување со информации го определи:

Диме Петрушевски.

Контакт лице за комуникација со граѓани кои имаат некаков вид и степен на попреченост

            Лицето Денис Младеновски е назначено за службено лице во Основен суд Кратово за комуникација со граѓани кои имаат некаков вид и степен на попреченост.

            Контакт телефон: 031 481 018

За    овластено    лице    за    прием    на    пријави    доставени    заради    заштитено внатрешно пријавување во Основен суд Кратово се назначува:

 • Јадранка Насевска — Самостоен референт во судот,
 • телефонски број за контакт —031/481-018 и 075/203-246,
 • поштенска адреса за прием на пријави: ул.„Јосиф Даскалов“, 6.6., Кратово и

- електронска пошта за прием на пријави: jadrankanasevѕka@yahoo.com 

 

Правилник за заштитено внатрешно пријавување 

 

За    овластено    лице    за    постапување по преставките и предлозите кои се упатуваат  до  Основен суд Кратово се назначува:

 • Диме Петрушевски — Судски советник во судот,
 • телефонски број за контакт —031/481-018 и 075/203-243,
 • поштенска адреса за прием на пријави: ул.„Јосиф Даскалов“, 6.6., Кратово и

- електронска пошта за прием на пријави: dimepetrushevski@oskratovo.mk;

 

 

За    Лице за интегритет при   Основен суд Кратово се назначува:

 • Диме Петрушевски — Судски советник во судот,
 • телефонски број за контакт —031/481-018 и 075/203-243,
 • поштенска адреса за прием на пријави: ул.„Јосиф Даскалов“, 6.6., Кратово и

- електронска пошта за прием на пријави: dimepetrushevski@oskratovo.mk;

Внатрешни процедури за заштитено внатрешно пријавување во ОС Кратово

Правила за постапување со подароци, погодности и гостопримства во ОС Кратово

Правилник за начинот за користење, управување и одржување на службените возила на ОС Кратово

Правилник за управување со судир на интереси во ОС Кратово

Процедура за планирање, спроведување и реализација на јавните набавки во ОС Кратово

Известување за Извештај за примена на систем за интегритет 2023

 

 

 Доколку имате некое прашање или ви е потребна соодветна информација, можете да не контактирате.
На Вашето прашање ќе одговориме во најкус можен рок. Ви благодариме.

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Слободен пристап до информации -СПИ

Основен суд Кратово ги објавува следниве анонимизирани барања за Слободен пристап до информации СПИ  во 2024 година.

Годишен извештај за 2023 ОС Кратово - СПИЈК

Основен суд Кратово ги објавува следниве анонимизирани барања за Слободен пристап до информации СПИ  во 2023 година. 

Основен суд Кратово ги објавува следниве анонимизирани барања за Слободен пристап до информации СПИ  во 2022 година. 

Годишен извештај за 2022 ОС Кратово - СПИЈК

Основен суд Кратово ги објавува следниве анонимизирани барања за Слободен пристап до информации СПИ  во 2021 година. 

Основен суд Кратово ги објавува следниве анонимизирани барања за Слободен пристап до информации СПИ  во 2020 година. 

 

 

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести