Слободен пристап до информации [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Слободен пристап до информации

Основниот суд Кратово, согласно член 8,член 9 и член 10 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер („Службен весник на РепубликаСеверна Македонија“ бр.101/19) и Упатството за спроведување на законот за слободен пристап до информации од јавен карактер („Службен весник на Република Северна Македонија“ бр.60/20) ја објавува следната:


ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

 

1.ОСНОВНИ ПОДАТОЦИ:

- назив: Основен суд Кратово

- адреса: ул.„Јосиф Даскаловбб,Кратово

- контакт телефон: 031/481-018

- факс: 031/481-986

- контакт e-mail:  osnovensudkratovo@oskratovo.mk

- web страна: www.oskratovo.mk

 

2.СЛУЖБЕНИ ЛИЦА ЗА ПОСРЕДУВАЊЕ СО ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

Диме Петрушевски - Судски советник

- контакт телефон: 031/481-018локал 114

- контакт e-mail:  osnovensudkratovo@oskratovo.mk

 

3.НАЧИН НА ПОДНЕСУВАЊЕ НА БАРАЊЕТО ЗА СЛОБОДЕН ПРИСТАП ДОИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР:

- писмено

- усно

 - електронски запис

 

4.ЛИСТАТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР НА ОСНОВЕН СУД КРАТОВО

- информации за општи податоци

- информации за судиите на Основен суд Кратово

- информации за јавни седници и расправи

- статистика на судот

- уставни, законски одредби, судски деловник, процесни закони,судска пракса, одлуки на Основен суд Кратово,

- соопштенија за јавноста

- формулари и документи

- јавни набавки


 

Граѓаните на Република Северна Македонија можат да добијат информација од јавен карактер што ја изготвил или со која располага Основниот суд Кратово со пополнување на – Барање за пристап до информации од јавен карактер, кое може да го добијат во Канцеларијата за односи со јавност на Основниот суд Кратовоили да го превземат од линкот прикажан подолу.


Барањето за информација може да се достави во писмена форма на адресата на Основниот суд Кратовоул.„Јосиф Даскаловбб,Кратовоили на email: osnovensudkratovo@oskratovo.mk.
 

Граѓаните може да се информираат за сите прашања од нивен интерес што се поврзани со правото на слободен пристап до информации од јавен карактер и на телефон: 031/481-018, локал 114.

Основен суд Кратово ѓи објавува следниве анонимизирани барања за Слободен пристап до информации СПИ  во 2023 година.

Основен суд Кратово ѓи објавува следниве анонимизирани барања за Слободен пристап до информации СПИ  во 2022 година. 

Основен суд Кратово ѓи објавува следниве анонимизирани барања за Слободен пристап до информации СПИ  во 2021 година. 

Основен суд Кратово ѓи објавува следниве анонимизирани барања за Слободен пристап до информации СПИ  во 2020 година. 

 

 


 Преземање

Контакт

Диме Петрушевски- Судски советник

Фиксен телефон:
031 481 018 локал 114
Мобилен телефон:

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести