За судиите [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

За судиите

 

  • Во Основен суд Кратово работат следниве судии

Претседател

CV на Претседател

Судија Мирослав Георгиевски

Име и презиме:
Мирослав Георгиевски
Година на избор:
2020
Област на која работи судијата:
Според годишниот извештај за работа работи на материја од судската управа,кривични,граѓански и прекршочни предмети

Образование:

Универзитет ,,Св.Кирил и Методиј‘‘-Скопје , Правен факултет -РС Македонија

Дипломиран  -24.10.1995г.

Правосуден испит -18.04.2001

Академијата за судии и јавни обвинители ,,Павел Шатев’’-Скопје, Почетна обука од 

I -ва генерација, септември 2007 до декември 2008г.

 

Работно искуство:

Избран за судија во ОСКуманово-Септември 2009г.

Претседател на граѓански оддел во ОСКуманово, 01.01.2018-27.12.2020г.

Избран за Претседател на ОСКратово-28.12.2020г.

Судијата работи со следниве предмети:

-Судска управа

-Кривични

-Граѓански и

-Прекршочни предмети

Објавени трудови и активности:

Активно учествува на обуките кои се спроведуваат од Академијата за судии и јавни обвинители ,,Павел Шатев’’-Скопје

Судиите

Судија Ружица Здравковска

Судија Ружица Здравковска

Име и презиме:
Ружица Здравковска
Година на избор:
2008
Област на која работи судијата:
Според годишниот извештај за работа работи на: граѓанска , вонпроцесна и извршна материја

Образование:

Универзитет ,,Св. Кирил и Методиј ’’-Скопје

Работно искуство:

Судијата работи со следниве предмети:

-Кривични

-Граѓански и

-Прекршочни предмети

 

Објавени трудови и активности:

Судијата активно учествува на обуките организирани од ,,Академијата за судии и јавни обвинители -Павел Шатев’’-Скопје.

Прва<1>Последна

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести