Внатрешна организација [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Внатрешна организација

Работата на Основниот суд Крива Паланка се одвива преку двата оддели, со соодветните одделенија и служби, и тоа:

1. Кривичен оддел, со следниве писарници:
 • Кривична писарница (полнолетни);
 • Прекршочна писарница;        
 • Писарница за извршување на кривични санкции;
 • Писарница за извршување на прекршочни санкции, и
 • Писарница за казнена евиденција.
2. Граѓански оддел, со следниве одделенија: 
 • Парнична писарница, и 
 • Вонпарнична и оставинска  писарница.
 • Приемна писарница (прием на поднесоци, писмена идр. за двата оддели, односно судот во целина).

Работите на Судската управа се извршуваат во следниве одделенија и служби:

 • Одделение за финансиско  и материјално работење;
 • Одделение за информатика;
 • Доставна служба;
 • Архива;
 • Oдржување, и
 • Судска полиција.

ПРАВИЛНИК за внатрешна организација и систематизација на работните места во Основниот суд Крива Паланка, СУ.бр.265/18-1 од 08.11.2018

Список на вработени во Основен суд Крива Паланка

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести