Корисни информации и СПИ од јавен карактер [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Корисни информации

   Е-Достава

Адресата на која регистрираните корисници на Системот за електронска достава и прием на акти во судовите во Република Македонија (Прва фаза - достава од судот до корисниците), можат да пристапат е следната : http://edostava.sud.mk/

 

           ДОКУМЕНТИ КОИ СЕ ИЗДАВААТ ОД СУДОТ :

1. Кривична писарница

   - Уверение за неосудуван

   - Уверение од казнена евиденција

За издавање на уверенијата потребно е  БАРАЊЕ кое може да се подигне во приемната писарница на судот или да се превземе од веб страната во делот „формулари и обрасци“ - кривична област.

2. Граѓанска писарница

  - Заверка на документи со печат "Apostille"

  - Потврда дека не е одземено родителско право и потврда дека не одземена деловна  способност

За заверка на документите и добивање на потврда, потребно е  БАРАЊЕ кое може да се подигне во приемната писарница на судот или да се превземе од веб страната во делот „формулари и обрасци“ - граѓанска област.

 

      Барање за пристап до информации од јавен карактер

   2024

       СПИ-1/24,  СПИ-2/24, СПИ-3/24, СПИ-4/24, СПИ-5/24, СПИ-6/24, СПИ-7/24, СПИ-8/24, СПИ-9/24,

   2023

     СПИ-1/23,  СПИ-2/23,  СПИ-3/23,  СПИ-4/23СПИ-5/23СПИ-6/23СПИ-7/23СПИ-8/23СПИ-9/23

    2022

     СПИ-1/22, СПИ-2/22, СПИ-3/22, СПИ-6/22

     2021

    СПИ-1/21, СПИ-2/21, СПИ-3/21, СПИ-4/21, СПИ-5/21, СПИ-6/21,  СПИ-7/21, СПИ-8/21

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_