Слободен пристап до информации [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Слободен пристап до информации

       Врз основа на член 9 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер (“Сл. весник на РМ” бр.13/06) и член 3 од Упатството за начинот и постапката за спроведување на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер Основен Суд Неготино ја изготви следната

ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

         Листата на информации од јавен карактер на Основен Суд Неготино ја сочинуваат следните групи на информации:

1 Општи информации за судот 4 Формулари и документи
2 Судска Власт 5 Контакт информации
3 Судска пракса 6 Соопштенија за јавноста

    

      НАЧИН НА ПОДНЕСУВАЊЕ НА БАРАЊЕТО ЗА СЛОБОДЕН ПРИСТАП НА ИНФОРМАЦИИТЕ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР:

- писмено

- усно

- електронски запис

 

        Граѓаните на Република Македонија можат да добијат информација од јавен карактер што ја изготвило или со која располага Основен Суд Неготино со пополнување на - Барање за пристап до информации од јавен карактер, кое може да го добијат во архивата на Основениот Суд во Неготино или да го симнат тука.

      Барањето за информација може да се достави во писмена форма на адресата на Основен суд Неготино, ул:„Маршал Тито  бр. 84 или на e-mail: info@osnegotino.mk

      Граѓаните може да се информираат за сите прашања од нивен интерес што се поврзани со правото на слободен пристап до информации од јавен карактер и на телефон: 043/361-895, локал 111.


 Преземање

Контакт

Александар Кордовски

Фиксен телефон:
043/361-895
Мобилен телефон:
076/318-945

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести