Корисни информации, слободен пристап до информации и интегритет [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Корисни информации

Е-Достава

Адресата на која регистрираните корисници на Системот за електронска достава и прием на акти во судовите во Република Македонија (Прва фаза - достава од судот до корисниците), можат да пристапат е http://edostava.sud.mk/ .

 

Политика на интегритет

Овластено лице за интегритет

Виолета Петкоска

048/421-700

info@osprilep.mk

 

Политика на интегритет

 Кодекс на судиска етика

 Кодекс на етика на вработените во судската служба

Правилник за управување со судир на интереси

 Правилник за спроведување на процесот за јавни набавки во Основен суд Прилеп

 Правилник за користење на службено возило и реализација на службени патувања

 

Барања за пристап до информации од јавен карактер

2024

СПИ-1/24, СПИ-2/24, СПИ-3/24, СПИ-4/24, СПИ-5/24, СПИ-6/24, СПИ-7/24, СПИ-8/24

2023 - ИЗВЕШТАЈ

СПИ-1/23, СПИ-2/23, СПИ-3/23, СПИ-4/23, СПИ-5/23, СПИ-6/23, СПИ-7/23, СПИ-8/23, СПИ-9/23, СПИ-10/23СПИ-11/23СПИ-12/23СПИ-13/23СПИ-14/23,

2022 - ИЗВЕШТАЈ

СПИ-1/22, СПИ-2/22, СПИ-3/22, СПИ-4/22, СПИ-5/22, СПИ-6/22, СПИ-7/22, СПИ-8/22

2021 - ИЗВЕШТАЈ

СПИ-1/21, СПИ-2/21, СПИ-3/21, СПИ-4/21, СПИ-5/21, СПИ-6/21, СПИ-7/21, СПИ-8/21, СПИ-9/21, СПИ-10/21, СПИ-11/21, СПИ-12/21, СПИ-13/21, СПИ-14/21,

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_