Прашања за вработување на судски службеници [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Прашања за вработување на судски службеници

Известувања  |  13.12.2021

СУДСКИ ДЕЛОВНИК

ЗАКОН ЗА СУДОВИ

ЗАКОН ЗА СУДСКА СЛУЖБА

ЗАКОН ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ДВИЖЕЊЕТО НА ПРЕДМЕТИТЕ ВО СУДОВИТЕ

ЗАКОН ЗА КРИВИЧНА ПОСТАПКА

ЗАКОН ЗА ПАРНИЧНА ПОСТАПКА

ЗАКОН ЗА УПРАВНИ СПОРОВИ

ЗАКОН ЗА БУЏЕТИТЕ-СМЕТКОВОДСТВО

ПРАШАЊА ОД ОБЛАСТА НА ИНФОРМАТИКА

АНГЛИСКИ - НИСКО НИВО

АНГЛИСКИ - СРЕДНО НИВО

АНГЛИСКИ - ВИСОКО НИВО

ФРАНЦУСКИ - НИСКО НИВО

ФРАНЦУСКИ - СРЕДНО НИВО

ФРАНЦУСКИ - ВИСОКО НИВО

ГЕРМАНСКИ - НИСКО НИВО

ГЕРМАНСКИ - СРЕДНО НИВО

ГЕРМАНСКИ - ВИСОКО НИВО

 

 

Пријава за вработување на судски службеник преку јавен оглас

 

 

Резултати од рангирање на универзитетите во Република Македонија – 2015/2016

Overall Rank Institution Total Score Score on Teaching & Learning Score on Research Score on Social Service
1
University Ss. Cyril and Methodius – Skopje
100
81.2
100
8.7
2
University “Goce Delcev” – Stip
97.3
66.2
68.3
100
3
University for Computer Science and Information Technology “Ss. Apostle Paul” – Ohrid
94.5
70.7
79.5
54
4
Southeast Europe University - Tetovo
93.3
78.1
88.6
9.9
5
University “American College” - Skopje
82.1
78.4
65.1
3.2
6
International Balkan University – Skopje
81.7
100
26.5
7.5
7
University “Ss. Kliment Ohridski” – Bitola
74.6
70.3
59.1
5.7
8
State University in Tetovo
71.7
64.2
53.6
21.4
9
First Private University – FON – Skopje
55.5
60.9
32.3
0.3
10
Private High Professional School for Business Studies “Euro College” – Kumanovo
54.8
62.7
27.9
0
11
Private High Professional School "Faculty of Business and Economy – NEOKOM" - Skopje
53.7
37.4
33.3
60.6
12
Private High Professional School "Business Academy - Smilevski" - Skopje
53.6
57.7
31.7
2.6
13
The first Private University, European University of the Republic of Macedonia – Skopje
52.8
62.6
22.9
0.4
14
University for Tourism and Management – Skopje
52.5
55.3
34.3
0
15
Private High Provessional School for Journalism and Public Relations
51.1
73.2
1.9
0
16
University for Audio Visual Arts – European Film Academy ESRA Paris – Skopje – New York
50.1
71.6
2.1
0
17
MIT University - Skopje
49.6
65.5
10.7
0.3
18
International University in Struga
47.8
57.1
14.3
10.8
19
International Slavonic Institute G. R. Derzavin in Sveti Nikole
46.2
61.7
7.8
1.8
   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_