СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Соопштенија за јавност  |  06.12.2019
Заради интерес на повеќе медиуми, ја информираме јавноста дека до судија на претходна постапка, кој постапува по предлог на Ј.К. од Скопје ...

Заради интерес на повеќе медиуми, ја информираме јавноста дека до судија на претходна постапка, кој постапува по предлог на Ј.К. од Скопје за укинување на мерки за претпазливост, од надлежниот Јавен обвинител доставено е негативно мислење во однос на предлогот.  Ценејќи го мислењето и сите факти и аргументи во предлогот судијата на 05.12.2019 донесе решение со кое:

Предлогот на осомниченото лице Ј.К. од Скопје, за укинување на мерката на претпазливост – Привремено одземање на патна или друга исправа за преминување на државната граница, односно забрана за нејзино издавање, определена со решение на Апелациониот суд Скопје од 27.12.2018 година, со предлог за определување гаранција со востановување на заложно право – хипотека над недвижен имот е одбиен како неоснован.

Против ова решение странките имаат право на жалба до Кривичниот совет на овој суд во рок од три дена по приемот на решението.

Со почит Основен кривичен суд Скопје.

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_