СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Njoftim për opinionin  |  22 Jan 2020
Заради интерс на медиумите за предметот со КОК 38/16, познат како „Змиско око“, ја информираме јавноста...

Заради интерс на медиумите за предметот со КОК 38/16, познат како „Змиско око“, ја информираме јавноста дека на денешната главна расправа беа дадени завршните зборови од сите 53 обвинети и нивните бранители.

Воедно за овој предмет беа оформени и 10 други раздвоени предмети за кои исто така во изминатиот период беа дадени завршните зборови од странките, со што формално е завршена главната расправа, која прв пат, по прием од надлежниот судечки совет, беше насрочена во јануари 2018 – та година,  откако со одлука на Апелациониот суд Скопје предметот беше вратен на првостепено одлучување.

Заради обемноста на изведениот доказен материјал и завршните зборови, судот дополнително ќе закаже термин за објава на пресудата за која странките и јавноста ќе бидат дополнително известени.

Со почит Основен кривичен суд Скопје.

   


Kërkoni aktgjykime/aktvendime

Gjykata
Numri i lëndës
Data
_