Пресуда КОК бр. 40/18 - 27 Април [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Пресуда КОК бр. 40/18 - 27 Април

Соопштенија за јавност  |  27.11.2023
Заради интерес на медиумите и невладините организации кои ја следат работата на судот, како и придонес во судската пракса и можност за експертски и правни анализи на сите заинтересирани, Основниот кривичен суд Скопје, во прилог ја објавува анонимизираната верзија на пресудата со КОК бр. 40/18 поврзана со настаните од 27 - ми април 2017 година во Собранието на РСМ. Пресудата е објавена како дел од преоктот на Кривичниот суд со Коалиција „Сите за правично судење“ преку кој надворешни практиканти ги аномнимизириаат пресудите на Кривичниот суд со цел објава на сите правосилни како и пресуди од јавен интерес.

Пресудата е објавена како посебен линк со оглед да не постојат системски можности за анонимисирање и објавување на пресудата преку порталот sud.mk.

Линк - во прилог

Кок 40/18 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_