СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Соопштенија за јавност  |  20.4.2018
Заради зголем интерес од медиуми, ја инфомрираме јавноста дека:...

Заради зголем интерес од медиуми, ја инфомрираме јавноста дека:

I.

Kривичниот совет на одделот кривично полнолетни, при Основниот суд Скопје 1 – Скопје, постапувајќи по жалба на осудениот Ф.А. изјавенa против решение на судија за извршување санкции со кое се одбива молбата за продолжување на прекинот од издржување на казната затвор, советот донесе решение со кое жалбата на обвинетиот се одбива како неоснована.

II.

Кривичниот совет на одделението за гонење организиран криминал и корупција при Основниот суд Скопје 1 – Скопје, постапувајќи по поредлог на одбраната на Г.Ѓ., О.П. и З.С. опфатени со обвинителниот акт поврзан со настаните од 27 април 2017 год. во Собранието на Р.М., за укинување на мерката притвор, советот донесе решенија со кои за обвинетите Г.Ѓ. и О.П. го прифати предлогот за определување мерка за обезбедување присуство – гаранција, со кои по правосилноста на решенијата и запишување на гаранцијата, мерката притвор ќе се укине, а заради обезбедување на присуство во текот на постапката им се определуваат и мерки за претпазливост. Додека за обвинетиот З.С. се прифаќа предлогот за укинување на мерката притвор и се определува мерка куќен притвор.

Со почит Основен суд Скопје 1 – Скопје.

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_