Известување во врска со јавен оглас број 9/2022 [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Известување во врска со јавен оглас број 9/2022

Соопштенија за јавност  |  14.3.2023
Соопштение за денот и часот на одржување на испитот за судски службеник по јавен оглас 9/2022.

ИНФОРМАЦИЈА ЗА ДЕНОТ И ЧАСОТ НА ОДРЖУВАЊЕ НА ВТОРАТА ФАЗА ОД СЕЛЕКЦИЈАТА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

 

Се известуваат кандидатите кои ја поминале административаната селекција за работното место Судски соработник, категорија В, ниво В3, шифра СУД0101В03001, (точка 1 од огласот бр.9/2022) дека втората фаза од селекцијата за вработување, односно испитот за судски службеник и тоа стручниот дел и делот за проверка на знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европската унија (англиски, француски, германски) ќе се одржи на ден 28.03.2023 година со почеток во 10:00 часот во Основниот кривичен суд Скопје, Конференциска сала, кат 4.

Базата на прашања за стручниот испит и за проверка на знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европската унија (англиски, француски, германски) е објавена на веб страната на судот.

            Прашањата за стручниот дел од испитот ќе бидат од следните области:

              - Закон за судови

              - Закон за судска служба

              - Закон за управување со движењето на предметите во судовите

              - Закон за кривична постапка

              - Судски деловник.

            Полагањето на испитот – стручен дел е со максимално времетраење од 60 минути.

            Кандидатите кои ќе го положат стручниот дел од испитот за судски службеник, продолжуваат со полагање на делот за проверка на знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европската Унија, кој ќе биде во времетраење од 60 минути.

Кадидатите на денот на одржувањето на стручниот дел од испитот потребно е со себе да носат документ за идентификација (важечка лична карта или патна исправа).

                                                           

                                                                                                  Од Комисија за селекција за вработување

                                                                                                  По јавен оглас 9/2022 за работно место

                                                                                                             Судски соработник Категорија В, Ниво В3,

                                                                                                             Шифра СУД0101В03001, 2-два извршители

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_