Известување во врска со јавен оглас број 9/2022 [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Известување во врска со јавен оглас број 9/2022

Njoftim për opinionin  |  20 Jan 2023
РЕЗУЛТАТИ ОД АДМИНИСТРАТИВНА СЕЛЕКЦИЈА ПО ЈАВЕН ОГЛАС БР.9/2022 ЗА РАБОТНО МЕСТО БР.1- СУДСКИ СОРАБОТНИК И ИНФОРМАЦИЈА ЗА ДЕНОТ И ВРЕМЕТО НА ОДРЖУВАЊЕ НА ИСПИТОТ ЗА СУДСКИ СЛУЖБЕНИК

РЕЗУЛТАТИ ОД АДМИНИСТРАТИВНА СЕЛЕКЦИЈА ПО ЈАВЕН ОГЛАС БР.9/2022 ЗА РАБОТНО МЕСТО БР.1- СУДСКИ СОРАБОТНИК И ИНФОРМАЦИЈА ЗА ДЕНОТ И ВРЕМЕТО НА ОДРЖУВАЊЕ НА ИСПИТОТ ЗА СУДСКИ СЛУЖБЕНИК

 

Почитувани,

 

Во прилог се листите од спроведена Административна селекција по јавен оглас бр.9/2022 за работно место број 1 – Судски соработник, Категорија В, Ниво В3, шифра СУД0101В03001 и информација за терминот на одржување на втората фаза на селекција (испит за судски службеник)

 

 

Прилог 1  

ЛИСТА НА УРЕДНИ И НЕУРЕДНИ КАНДИДАТИ

 

Работно место: Судски соработник

Категорија В, Ниво В3,

Шифра СУД0101В03001 

Број на извршители: 2-два

 

I

Број на неуредни пријави 2(две):

 

1.шифра 9-2022/003-кандидатот не исполнува еден од посебните услови за работното место за кое се пријавил, односно нема работно искуство од 1-една година во струката.

 

2.шифра 9-2022/010-кандидатот пријавата за вработување ја доставил на ден 10.01.2023 година односно по истекот на рокот за пријавување на јавниот оглас – заклучно со ден 05.01.2023 година, поради што пријавата е ненавремена.

 

II

Број на уредни пријави:

 

1.шифра 9-2022/001 со вкупно освоени 20,868 бодови од административната селекција

2.шифра 9-2022/002 со вкупно освоени 21,214 бодови од административната селекција

3.шифра 9-2022/004 со вкупно освоени 20,685 бодови од административната селекција

4.шифра 9-2022/005 со вкупно освоени 21,305 бодови од административната селекција

5.шифра 9-2022/006 со вкупно освоени 21,74 бодови од административната селекција

6.шифра 9-2022/007 со вкупно освоени 19,711 бодови од административната селекција

7.шифра 9-2022/008 со вкупно освоени 23,192 бодови од административната селекција

 

III

  • Кандидатот со шифра 9-2022/009 ја повлече пријавата.

 

 

Прилог 2

 

РАНГ-ЛИСТА СО ШИФРИ НА КАНДИДАТИТЕ КОИ ЈА ПОМИНАЛЕ АДМИНИСТРАТИВНАТА СЕЛЕКЦИЈА

 

1.шифра 9-2022/008 со вкупно освоени 23,192 бодови

2.шифра 9-2022/006 со вкупно освоени 21,74 бодови  

3.шифра 9-2022/005 со вкупно освоени 21,305 бодови

4.шифра 9-2022/002 со вкупно освоени 21,214 бодови

5.шифра 9-2022/001 со вкупно освоени 20,868 бодови

6.шифра 9-2022/004 со вкупно освоени 20,685 бодови

7.шифра 9-2022/007 со вкупно освоени 19,711 бодови

 

 

Прилог 3

ЛИСТА СО ШИФРИ НА КАНДИДАТИТЕ ЗА КОИ ПОСТАПКАТА НА СЕЛЕКЦИЈА ЗАВРШИЛА

 

1.шифра 9-2022/003

2.шифра 9-2022/010

 

  • Кандидатот со шифра 9-2022/009 ја повлече пријавата.

 

Прилог 4

 

ИНФОРМАЦИЈА ЗА ДЕНОТ И ЧАСОТ НА ОДРЖУВАЊЕ НА ВТОРАТА ФАЗА ОД СЕЛЕКЦИЈАТА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

 

Се известуваат кандидатите кои ја поминале административаната селекција за работното место Судски соработник, категорија В, ниво В3, шифра СУД0101В03001, (точка 1 од огласот бр.9/2022) дека втората фаза од селекцијата за вработување, односно испитот за судски службеник и тоа стручниот дел и делот за проверка на знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европската унија (англиски, француски, германски) ќе се одржи на ден 07.02.2023 година со почеток во 10:00 часот во Основниот кривичен суд Скопје, Конференциска сала, кат 4.

Базата на прашања за стручниот испит и за проверка на знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европската унија (англиски, француски, германски) е објавена на веб страната на судот.

            Прашањата за стручниот дел од испитот ќе бидат од следните области:

              - Закон за судови

              - Закон за судска служба

              - Закон за управување со движењето на предметите во судовите

              - Закон за кривична постапка

              - Судски деловник.

            Полагањето на испитот – стручен дел е со максимално времетраење од 60 минути.

            Кандидатите кои ќе го положат стручниот дел од испитот за судски службеник, продолжуваат со полагање на делот за проверка на знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европската Унија, кој ќе биде во времетраење од 60 минути.

Кадидатите на денот на одржувањето на стручниот дел од испитот потребно е со себе да носат документ за идентификација (важечка лична карта или патна исправа).

 

                                                                   ОСНОВЕН КРИВИЧЕН СУД СКОПЈЕ

                                                                 Комисија за селекција за вработување

                                                                  за работно место –Судски соработник,

                                                          категорија В, ниво В3, по јавен оглас бр.9/2022

   


Kërkoni aktgjykime/aktvendime

Gjykata
Numri i lëndës
Data
_