СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Новости  |  23.5.2024
Кривичниот совет од одделението за гонење организиран криминал и корупција при Основниот кривичен суд Скопје, постапувајќи по жалба на одбраната на осомничениот Н.Ѓ. изјавена против решение на судија на претходна постапка од 21.05.2024 година :

http://www.vsrm.mk/wps/portal/osskopje1/sud/vesti/876b863b-0149-4063-9978-0b580e16ef77/!ut/p/z1/rVLBcoIwFPwWDxwzeQgm4Rg7qLWlTkutkosDiJoqATVi9esbTp1pp2jH5paZ3X277y0WeIqFiiu5jLUsVLwx_0iQGem7LrAHeGThSxe4D5S9ehzAp3jSBOj3AItm_hsWWKRKl3qFo_KQbGQ6y9cW7A9zC8oizbSKLaiyvZYWMEoSRpwEge16yAXiIM-jDEHSYZDZJFtQWuuVqZzj6Cr05FLA2j_88jgYvrgEEU07qFcUGQ_0CzAa9CjwsW93OHtuj7gxWcnsiMeq2OXmJuEfIw5-TPiWcti5cUKjfHhPbpQfXiqRaWl7F9wFSyMb6xWSalHg6VXahirft1vBTQsLpbMPjaf_UsMyH-fMOaH1IvAdNxpW5-4TEsnpyFutTyEvr3A!/dz/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/?urile=wcm%3Apath%3A%2Fpublic_mk%2Fsud%2Fpocetna%2Fvesti%2F876b863b-0149-4063-9978-0b580e16ef77

Денеска, по барање на одбраната на осомничениот одржа јавна седница на која по произнесување на одбраната и обвинителот во однос на наводите во предлогот за определување мерка притвор донесе решение со кое жалбата на одбраната се одбива како неоснована и се потврдува решението на судија на претходна постапка со кое му се определува мерка притвор во траење од 30 дена, заради постоење на основите од чл. 165 ст. 1 т. 2 и 3 од ЗКП.

Против ова решение странките имаат право на жалба пред Апелациониот суд Скопје.

Со почит Основен кривичен суд Скопје.

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_