СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Новости, Соопштенија за јавност  |  10.4.2018
Постапувајќи по барање за иземање на судечкиот совет кој постапува во предметот со КОК бр. 59/17, во јавноста познат како „Тенк“...

Постапувајќи по барање за иземање на судечкиот совет кој постапува во предметот со КОК бр. 59/17, во јавноста познат како „Тенк“, како и барање за иземање на претседателот и заменикот претседател на Основниот суд Скопје 1 – Скопје, и В.Д. претседателот и заменикот претседател на Апелациониот суд Скопје 1 – Скопје, поднесено од адвокат Димитар Дангов, адвокат на обвинетиот Н.Г., судечкиот совет донесе решение со кое ова барање се отфрла како недозволено, а согласно член 35 став 5 од ЗКП, бидејќи барање за иземање на претседател на суд неможе да се поднесе, освен кога тој постапува како судија. Во прилог членот од законот:

Член 35 став 5 (ЗКП)

За претседателот на судот не може да се поднесе барање за изземање, освен

кога тој постапува како судија, а за неговото изземање одлучува претседателот

на непосредно повисокиот суд.

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_