СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Njoftim për opinionin  |  5 Pri 2019
Посета на учениците од ООУ „11 Октомври“ - Скопје

Во рамки на заложбите за поголема транспарентност и отвореност на институцијата кон граѓаните, Основниот суд Скопје 1 – Скопје денеска го посетија учениците од петто одделение од основното училиште „11 Октомври“ – Скопје.

Учениците имаа можност да се запознаат со начинот на работа на судот, техничките услови и опремата за аудио-визуелно снимање во судниците, како и да разговараат со судските службеници и судиите за сите прашања поврзани со кривичната и прекршочната материја. Посетата е дел од програмата за изучување на Државното уредување како дел од предметот – Општество.

Кривичниот суд и во иднина останува отворен за соработка со сите основни и средни училишта, како и универзитети, невладини орагнизации и граѓански здруженија за посета на судот и следење на судските процеси.

Со почит Основен суд Скопје 1 – Скопје.

   


Kërkoni aktgjykime/aktvendime

Gjykata
Numri i lëndës
Data
_