С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

News  |  Nov 17, 2022
50 ПЛ1ТС-1264/20

                                   

            Огласено на огласна табла на 17.11.2022 година

 

 

 

                      

 

ОСНОВЕН ГРАЃАНСКИ СУД СКОПЈЕ

- Одделение за трговски спорови -    

50  ПЛ1ТС-1264/20

  17.11.2022 година

С к о п ј е

 

 

 

 

                                                                                     С  О  О  П  Ш  Т  Е  Н  И  Е

 

 

 

 

Во спорот заведен од тужителот дтум ГУДМАРК ГРОУП ДООЕЛ, против тужениот  дпгтту МЕДИА ИНВЕСТ ЛТД дооел Скопје во текот на постапката, странката дпгтту МЕДИА ИНВЕСТ ЛТД дооел Скопје   ул.Леринска бр.48 б, Скопје не го извести судот за промена на адресата на седиштето, во смисла на чл.140 од Законот за парничната постапка.

 

Поради тоа, судот во смисла на чл.125, чл.129 и чл.140 од Законот за парничната постапка (Сл.весник на РМ бр.79/05 и 110/08), одреди доставувањето да се врши со објава на писменото на огласна табла на судот.

 

            Со ова соопштение се објавува на огласна табла  Пресуда од 09.03.2022год. . По истекот на рок од 8 дена од денот на објавувањето на огласна табла ќе се смета дека доставата е уредно извршена.

 

 

 

 

                                                                                                Одговорен работник,

   


Decision search

Court
Case number
Date
_