С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

Новости  |  16.9.2022
54.МАЛВТС бр.219/22

ОСНОВЕН ГРАЃАНСКИ СУД СКОПЈЕ

54.МАЛВТС бр.219/22                            Истакнато на 16.9.2022 година

16.9.2022 година                                         Симнато на ________ 2022 година

Скопје

 

 

 

                                                С О О П Ш Т Е Н И Е

 

 

            Во постапката поведена од страна на тужителот Агенција за вработување на Република Северна Македонија Скопје против тужениот Друштво за производство трговија и услуги МОРНАР ТЕКС-ВС ДООЕЛ Неготино, за поврат на средства, вредност на спорот: 126.176,00 денари бидејќи доставувачот не можеше да изврши лична достава на примерок од тужба  со докази и поканата за одговор на тужба до тужениот на адреса запишана во Трговскиот регистар, судот одреди доставувањето на примерок од тужба  со докази и поканата за одговор на тужба до тужениот  Друштво за производство трговија и услуги МОРНАР ТЕКС-ВС ДООЕЛ Неготино да се изврши со истакнување на писменото на огласна табла и на веб страната на судот, во смисла на одредбата од чл. 128 ст.2 од Законот за парнична постапка.

 

            Со ова соопштение  се објавува на огласната табла и на веб страната на судот  примерок од тужба  со докази и поканата за одговор на тужба со доставница за тужениот со напомена дека доколку странката не се јави лично да го прими писменото, во рок од 8 (осум) дена од денот на објавувањето на огласната табла и на веб страната на судот ќе се смета дека доставата е уредно извршена.

 

 

 

                                                                                    Одговорен работник

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_